מאז ומעולם המשפחה הייתה נחוצה לאדם כדי לשרוד. הגבר יצא להביא פרנסה, האישה טיפלה בבית ובילדים, הכינה אוכל וכיבסה את הבגדים. כל אחד השלים את צרכי השני, וכך עברו להם החיים. כשמישהו היה חולה או הזדקן, טיפלו בו האחרים. אבל בימינו הכול השתנה. כולם עובדים אז אין כבר תלות של פרנסה, אוכל קונים בסופר, כביסה במכונה. בני זוג מוצאים כשבא, רופאים ומטפלים בכל קליניקה ומרפאה, ואם חס ושלום יקרה משהו רע – אז יש ביטוח. סיעודי, משלים ושאר מרעין בישין. בתי חולים, בתי אבות, בתי קברות. לכאורה, הכול מסודר. אז מה הפלא שעוד ועוד אנשים לא מוצאים טעם בחיי משפחה או בזוגיות מעיקה?
בטבע אין מקרה. נראה שהתא המשפחתי הגיע למשבר בזמנינו כאילו מיצה את צורתו הקודמת וצריכה להיוולד בצורתה הבאה. סיימנו את התפתחותה האינסטינקטיבית של המשפחה, ובפנינו עלייה לרמה אחרת. באופק מחכה לנו משפחה שתספק לא את צרכינו הקיומיים, אלא תפתח אותנו כבני אדם. המשפחה העתידית תהווה מעבדה ביתית לפיתוח יכולתנו להתחבר בצורה חדשה עם הזולת, התפתחות שאליה מחייבים אותנו החיים במאה ה-21.
במבט כולל, כל משבר בא להצביע על מקום הדורש תיקון. יהיה זה משבר זוגי, משפחתי, חברתי, כלכלי או מדיני, אם נתבונן בו לעומק נגלה שהוא נובע מהתקשרות לא נכונה בין חלקים. מעניין לראות כי בשפות שונות, המונח "משבר" הוא אכן דו משמעי. בסינית, מורכבת מילה זו משני סימנים. האחד מסמל סכנה והאחר מסמל הזדמנות. ביוונית עתיקה, פירוש המילה משבר – החלטה, נקודת מפנה. בעברית מקראית, משבר הוא גם שמו של מושב האישה היולדת, המקום שבו נולדים חיים חדשים.
החיים מתפתחים בחיבור בין ניגודים. כך זה בטבע, כך זה בגוף שלנו וכך זה גם במערכות יחסים. בכל פעם שהטבע דוחף אותנו קדימה כל פרט מפתח ייחודיות משלו, רצונות משלו, שאיפות משלו, ומכאן נוצרים כביכול משברים. אבל בשלב מתקדם יותר מגלים שאלה לא משברים אלא הזמנות להתקדם אל עבר חיבורים משובחים יותר, חיבורים מורכבים ועשירים יותר בין פרטים מנוגדים, שדרכם מושגת רמה גבוהה יותר של חיים.
במשפחה העתידית צריך להיוולד אדם חדש, אדם שמסוגל להתחבר עם אנשים שמנוגדים לו. למרות האגו הגדול ומעל כל ההבדלים. אחרי שנלמד איך להטמיע במוסד המשפחתי את הנוסחה לחיבור בין שונים - נוכל לצאת גם מכל סוגי המשברים האחרים שפוקדים כיום את החברה האנושית, כיון שהבית הוא היסוד המרכזי של האדם, ממנו הוא יונק את ערכיו ומתפתח לאדם בוגר.
Photo by call me hangry
Comentarios